Velkommen til bloggen min!
Her inne deles bilder av turer og aktiviteter, kunnskap, nyttig info, tips til trening/aktivisering samt gleder og frustrasjoner rundt alt som har med hund å gjøre.
MYE om HUND, men også litt om natur og andre dyr.

Fortsett gjerne å følge med her inne hvis du finner den til nytte eller glede :) I kartoteket finner du eldre innlegg og hvis du leter etter noe spesielt kan du sjekke under etiketter.

Mer om min hundefaglige bakgrunn finner du på hjemmesiden til Casalinga Hundeskole (www.casalinga.no). Mettemandag 2. januar 2017

Om å utføre flere kommandoer samtidig

Kan hunder gjøre flere ting på en gang?
I denne videoen viser vi hvordan Esko klarer å holde orden på flere kommandoer.
Jeg gir kommandoen HOLD i det jeg gir ham apportbukken. Det vil si at han skal holde den rolig i munnen helt til jeg sier SLIPP.
Innimellom gir jeg følgende kommandoer: DEKK - STÅ - TILBAKE (= rygge vekk fra meg) - FRAM (= gå mot meg) - SITT.

Lyst til å prøve? Fin innetrening for mørke vinterkvelder dette...

Vi trente det inn på denne måten:
Først lærte vi inn HOLD og SLIPP (+ alle de andre kommandoene) veldig godt. Så økte vi gradvis tiden han skulle holde apportbukken rolig i munnen (ikke tygge...). Når han kunne dette godt begynte jeg å gi ham en enkelt kommando til (f eks sitt). Etter hvert satte vi flere momenter sammen til en lengre øvelse.
Det ser kanskje lett ut, men det ligger en del jobb bak. Ikke fortvil hvis dere ikke får det til å fungere med en gang. Husk å ha det gøy mens dere trener :)

#hund #hundetrening #dogtraining