Velkommen til bloggen min!
Her inne deles bilder av turer og aktiviteter, kunnskap, nyttig info, tips til trening/aktivisering samt gleder og frustrasjoner rundt alt som har med hund å gjøre.
MYE om HUND, men også litt om natur og andre dyr.

Fortsett gjerne å følge med her inne hvis du finner den til nytte eller glede :) I kartoteket finner du eldre innlegg og hvis du leter etter noe spesielt kan du sjekke under etiketter.

Mer om min hundefaglige bakgrunn finner du på hjemmesiden til Casalinga Hundeskole (www.casalinga.no). Mettetorsdag 5. januar 2017

Bytrening i snøvær

Alt man skal bli god på må man trene på!
Det gjelder miljøtrening også.

For at hunden skal bli trygg på omgivelsene må den få en sjanse til å venne seg til alle lyder, lukter og synsinntrykk i forskjellige miljøer.
Det hunden gikk glipp av i sosialiseringen som liten valp må den ta igjen i voksen alder i form av mengder med miljøtrening.

Esko kan tilsynelatende se rolig ut på bildet og han ville trene da jeg tok frem en godbit, men legg merke til ørestillingen.
På bildet over befinner han seg ute i vind og snøvær, så han kunne godt sett sånn ut selv om han ikke lyttet etter noe/noen. På bildet under sitter han inne i gangen i et kjøpesenter (i ly for snø og vind), men ørene er fortsatt i full jobb med å registrere alt som skjer rundt omkring...

Er du i tvil om din hund føler seg trygg overalt?
Ta deg tid til å observere den litt innimellom.
Jobber ørene mer enn normalt, ser den seg rundt mer enn normalt, er den veldig opptatt av å snuse?

Sosialisering av valper og stress skal jeg skrive mer om ved en senere anledning :)


#hund #hundetrening #dogtraining