Velkommen til bloggen min!
Her inne deles bilder av turer og aktiviteter, kunnskap, nyttig info, tips til trening/aktivisering samt gleder og frustrasjoner rundt alt som har med hund å gjøre.
MYE om HUND, men også litt om natur og andre dyr.

Fortsett gjerne å følge med her inne hvis du finner den til nytte eller glede :) I kartoteket finner du eldre innlegg og hvis du leter etter noe spesielt kan du sjekke under etiketter.

Mer om min hundefaglige bakgrunn finner du på hjemmesiden til Casalinga Hundeskole (www.casalinga.no). Metteonsdag 4. januar 2017

La hunden bruke skogen aktivt på tur

Turer i skog og mark er fint for både hunder og eiere,. Det er liksom opplest og vedtatt, men det fins mange måter å gå tur på.
Man behøver slett ikke være supersprek for å gi hunden en flott tur i skogen. Satt litt på spissen vil jeg egentlig påstå at jo sprekere eieren er jo mindre spennende er det for hunden.
Det var da en rar ting å si tenker du kanskje? Jeg skal forklare...
Hvis eieren jogger i full fart langs en skogsbilveg og tilbakelegger en lang strekning på kort tid har hunden mer enn nok med bare å "henge på". Får masse kondisjonstrening, men får ikke brukt alle sansene sine og utfordret sine mentale evner. Den får heller ikke trent andre muskelgrupper enn de som trengs for å løpe rett frem. Tar man seg derimot tid til at hunden kan få snuse og utforske litt bruker den seg på en helt annen måte. Og om man i tillegg bevisst bruker naturens egen hinderløype og lar hunden få oppgaver som den må løse underveis får den brukt hele seg.
Eieren får trent seg både fysisk og mentalt og som bonus får hun/han også tid til å nyte naturen. Så fortvil ikke om du ikke orker å gå så langt, du kan likevel gi hunden din en super opplevelse som den kan drømme om når den ligger og koser seg etterpå.

Bildene til venstre viser Esko som tenker på hvordan han skal forsere et veltet tre.
Noen ganger hopper han over og noen ganger kryper han under.


#hund #hundetrening #norsknatur #skog #dogtraining