Velkommen til bloggen min!
Her inne deles bilder av turer og aktiviteter, kunnskap, nyttig info, tips til trening/aktivisering samt gleder og frustrasjoner rundt alt som har med hund å gjøre.
MYE om HUND, men også litt om natur og andre dyr.

Fortsett gjerne å følge med her inne hvis du finner den til nytte eller glede :) I kartoteket finner du eldre innlegg og hvis du leter etter noe spesielt kan du sjekke under etiketter.

Mer om min hundefaglige bakgrunn finner du på hjemmesiden til Casalinga Hundeskole (www.casalinga.no). Mettemandag 9. januar 2017

Dyrs naturlig adferd - skaffe seg mat

Hvorfor er det noen hunder som "stjeler" mat og som spiser nesten alt de kommer over ute, men som ellers takker nei til det meste de blir tilbudt?
De fleste hunder som bor sammen med sin familie får servert velsmakende, næringsrik og ikke minst rikelige mengder mat. Så de er verken underernærte på enkelte næringsstoffer eller sultne.
Hvorfor kaster de seg likevel over alt de anser som spisende når de er ute på tur?
Tjaaaa... Kan det ha noe med matadferd å gjøre tro? Det å skaffe seg mat er en viktig del av dyras naturlige adferd. Rovdyr er jegere og i vill tilstand må de jobbe hardt for å få seg et måltid.
Dette lille ekornet er ofte på besøk ved fuglenes matplass. Bildene viser hvor kreativt det er og hvordan det må bruke seg både mentalt og fysisk for å skaffe seg noen solsikkefrø. Først plukker det av den ene plastgreia som fuglene skal sitte på. Så opp i treet og undersøke den. Deretter ned å plukke av den andre.
Til slutt får den tak i frøene.
Har du tenkt over at menneskers matlyst også påvirkes av matadferd?
Du verden så godt det smaker med mat etter at man har fått "brukt seg" litt.

En annen gang skal jeg skrive om hunder som ikke vil spise og dele noen tips rundt man kan gjøre med det :)

#hund #dyreadferd #ekorn #skaffesegmat